Paylaş :

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

Yemekçinin başucu kitapları böyle oluyor sanırım; bilgi tazelemek için, gülmek için, kendimi içinde hayal etmek için, tekrar tekrar döndüğüm kitaplar genelde bunlar...

Bu gerçek bi başucu kitabı, elimin altında hiç ayırmam..

1. On Food and Cooking: The Science and Lore of the Kitchen, Harold McGee

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

2. Türkiye’de Balık ve Balıkçılık, Karekin Deveciyan

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

3. İstanbul Balık Kültürü, Asaf Muammer

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

4. Yılanbalığının Yolu, Patrik Svensson

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

5. Memleket Yazıları -4: Mutfak Zevkinin Son Günleri, Refik Halid Karay

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

6. Yemek ve Hasret Anıları: Sovyet Mutfak Sanatı, Anya von Bremzen

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

7. Üzümler ve İnsanlar – Toprak Ana, Bağban Baba, Elvan Uysal Bottoni  

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

Ayça'm önermişti..

8. Kazı Başkanının Karavanası, A. Muhibbe Darga

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

9. Sofranız Şen Olsun, Takuhi Tovmasyan

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

10. İstanbullu Rum Bir Ailenin Mutfak Serüveni, Marianna Yerasimos

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

11. Yemekli Diyarbakır Tarihi Amida’nın Sofrası, Silva Özyerli

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

12. İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü, Sula Bozis

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

13. Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi, Priscilla Mary Işın

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

14. Ev Kadını, Ayşe Fahriye

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

15. Bizans'ın Damak Tadı, Andrew Dalby

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları

16. Eski İstanbul'da Meyhaneler ve Meyhane Köçekleri, Reşad Ekrem Koçu

Burçak Kazdal'ın Başucu Kitapları