
Kokteyl malzemelerinin en klasik parçasıdır. İki parça halindedir: paslanmaz çelikten ya da camdan oluşan karıştırma haznesi ve her zaman paslanmaz çelikten üretilen çalkalayıcı kapağı. Kokteyl malzemeleri, karıştırma haznesine buzla birlikte doldurulur, ardından kapak sağlam bir şekilde kapatılır. Bu sayede kokteyl malzemeleri şiddetli bir şekilde çalkalanarak karıştırılırken, karışım aynı zamanda soğutulmuş ve havalandırılmış olur. Çalkalanan kokteyllerin, karıştırılarak hazırlanan kokteyllerden çok farklı bir kıvamı vardır.
Ölçekler, farklı şekil ve boyutta olabilir, ama hepsinin amacı aynıdır. Her bir ölçek, servise göre kalibre edilmiştir ve kokteyl hazırlarken malzemelerin doğru ölçülerde kullanılmasına yardım ederler. Hazırlanan kokteylde tutarlı bir tat tutturabilmek için ölçek kullanmak en kolay yoldur.
Bu tokmaklar ahşap ya da plastiktir ve bazı içerik malzemelerini ezmek için kullanılır. Örneğin kokteylde kullanılan meyvelerin/narenciyelerin suyunu çıkarmak, zaman zaman botaniklerin aromasını patlatmak için kullanılır.
Genellikle çalkalayıcıyla birlikte kullanılan bir süzgeçtir. İçerik malzemeleri çalkalandıktan sonra kokteyl, soğukluğunu kaybetmesin ve buzdan arınsın diye kadehe her zaman süzgeçten geçirilerek aktarılır. Kokteylde buz kullanılması gerekiyorsa, barmen kadehe yeni buz ekler.
Bazı kokteyllerde, çalkalama sonrası oluşan buz parçalarını süzmek için howthorne strainer (hawthorne süzgeci) yeterli olmayabilir. Bu durumda süzgeçle birlikte ince süzgeç de kullanılarak doğru kıvam elde edilir.
Bar kaşığı, birçok amaçla kullanılabilen bir alettir. içerik malzemelerinin küçük miktarlarda ölçeklendirilmesine yaradiklari gibi ayni zamanda barmenler kokteyli ya da içki karışımlarını da karıştırmak için için de kullanabilmektedir.

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2025
1945
2025
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ