1969 yılında İstanbul’da doğan Berrin Bal Onur, iş hayatına medya sektöründe başladı. İngiltere'de bulunduğu 93-94 yılları arasında satış-pazarlama eğitimi aldı. Ardından radyo yayıncılığının yeni geliştiği dönemde çeşitli radyoların kuruluş aşamalarında bulundu. 2000 yılında kurucusu olduğu Türkiye’nin ilk peynir ve yerel/geleneksel ürünler konusunda uzmanlaşmış şirketi Antre Gourmet ile gurme gıda sektöründeki çalışmalarına başladı. 2007 yılında MSA/City& Guilds Uluslararası Profesyonel Aşçılık eğitimini tamamladı. Bu yıllarda henüz oluşan gastronomi sektöründe Türkiye’nin yerel-geleneksel ürünleri konusunda kültürel ve öncü çalışmaların içinde yer aldı. Neşe Aksoy Biber ile birlikte yazdıkları Peynir Aşkına, 50 Peynirli Şehir Balıkesir ve Zeytin Ülkesi Balıkesir adlı üç kitabı bulunan Onur, peynirle ilgili danışmanlık, eğitim, araştırma ve gezi çalışmalarını sürdürmektedir. Gazete, dergi ve dijital mecralarda Türk peynirleri ile ilgili çok sayıda makale ve çalışması olan Berrin Bal Onur, Türk peynirleri ile ilgili yerli ve yabancı özel projelerde yer alarak tadım, eğitim, sunumlar yapmaktadır. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın yönetiminde aktif olarak çalışmalarını sürdüren Onur, ayrıca Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) üyesidir.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2025
1945
2025
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ