Tangör Tan, (1975 – Almanya), Ziraat Mühendisi / Gastronom, İstanbul’da yaşamaktadır. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden 2000 yılında Ziraat Mühendisliği, İtalya’da The University of Gastronomic Science’dan 2008 yılında Gastronom olmak üzere iki lisans derecesine sahiptir. Şu an Yeditepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal ve Kültürel Antropoloji Anabilim Dalı’ndayüksek lisans tezine devam etmektedir. Tan, aynı zamanda 2016 yılından beri Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde ‘Anadolu’nun Yöresel Ürünleri ve Gastronomide Kullanımı’, Mutfak Sanatları Akademisi’nde ‘Anadolu’nun Yöresel Ürünlerinin Kullanımı ve Duyusal Profilleri’ derslerini vermektedir. Tan, 2009 yılından beri Mikla Restarurant’da gıda araştırmacısı olarak çalışmaktadır. İşi dolayısıyla yöresel ürünler, üretim süreçleri, işleme teknikleri ve tüketim kültürlerini araştırmak amacıyla Anadolu’nun ve Türkiye’nin komşu ülkelerindeki köylü, çiftçi ve yöresel üreticileri dolaşmaktadır. Ayrıca kırsal alanların sahip olduğu beslenme alışkanlıklarını yöresel mutfaklara odaklanarak edindiği bu bilgileri arşivlemekte, haritalamakta ve belgelemektedir.
Araştırma/Uzmanlık Alanları:
Uzmanlık alanları; Anadolu’da ve Türkiye’nin komşularında tarım pratiklerinin uygulama teknikleri, kırsal da üretilen yöresel ürünler, özellikleri, coğrafyanın ve iklim farklılıklarının yöresel ürünlerin duyusal profillerine etkisi, yöresel ürünlerin üretimi, işleme teknikleri ve gastronomik kullanımı yanında akademik alanda da kadınların tarım pratikleri ve üretimleridir.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ