Sporseverlerin yakından takip ettiği her yıl İtalya'da düzenlenen üç haftalık bisiklet yarışı ‘Giro d'Italia’ ruhu IWSA’da. 21 etabı kapsayan yarışın 2025 yılı rotası Arnavutluk’un Durrës (Dıraç) kentinden başlayıp, İtalya'nın güneyinden kuzeyine uzandıktan sonra başkent Roma’da sona erecektir.
Socrates Dergi Genel Yayın Yönetmeni ve Eurosport spor anlatıcısı Caner Eler yarışın detaylarını bize anlatırken, şef Sinem Çapraz bu rotayı takip eden lezzetleri hazırlayacak, IWSA’nın yönetici&eğitmeni Ayça Budak ise yarışın en heyecanlı duraklarının eşleşmelerini yapacak. Bu lezzetli rota için IWSA’da buluşuyoruz
1980’de Mersin’de doğdu. İstanbul’da Saint-Benoit Fransız Lisesi mezunu oldu. 2006'dan beri Eurosport Türkiye'de spiker. NTV Spor ve D-Smart'ta spiker-yorumcu olarak çalıştı. Radikal, Four Four Two, GQ gibi mecralarda yazarlık yaptı. Socrates'in genel yayın yönetmeni. Aynı zamanda beIN Sports'ta basketbol yorumluyor.
Dedesi restoran işletmecisi ve şef olan Sinem Çapraz yemek kültürü ve sofra düzenine bağlı bir ailede büyüdü. Bu aile kültürü de onun küçük yaşlarda yemek yapma ve sunma hayalleri kurmasında önemli bir rol oynadı.
Çalışma Ekonomisi okuduktan sonra İktisat ile ilgili bir meslek istemediğine karar verip, çocukluk hayalini gerçekleştirmek üzere MSA ‘da Profesyonel Aşçılık eğitimi aldı. Sheraton Otelleri ve Ulus Sunset Restoran’da stajlarını tamamladı ve aile işletmesinde kariyerine devam etti. Geleneksel yemekleri yeni teknikler ve sunumlar ile geliştirerek kendine özgü reçeteler hazırladı. 1.5 YIL Do&Co bünyesinde çalıştıktan sonra Çeşme Alaçatı’da kendi sağlıklı yemek ve içecek işletmesini kurdu.2 yıl bu işletmeyi sürdürdükten sonra, televizyon kariyeri için İstanbul ‘a döndü .
Bein Gurme’de “ 5 Şef ,“İki Şekerli Bir Sade “ ve “Herkes Yemek Yapabilir” programlarını yaptı. Daha sonra TRT2’de Yemek Araştırmacısı ve Sunucu Şef olarak “Sinem Çapraz ile Lezzet Atlası programını yaptı. Şu anda dijital içerik platformu Gain’de sürdürülebilir mutfağı ve hayatı deneyimle birleştirdiği “Baştan Başla “.programı izleyicileriyle buluşuyor.
Aynı zamanda youtube kanalı ve danışmanlık yapmaktadır. Gastronomi dünyasında kendine benimsediği yol Tarladan Sofrayadır. Kendine özgü reçeteleri mevsiminde ,doğal olan ile birleştirmek ve doğa ile bir bütün olmaktır. En büyük ilham kaynağı toprak ve doğadır.
Sinem Çapraz, köklerine bağlı, doğaya duyarlı, sürdürülebilir bir mutfağı sunmak için tutkuyla çalışıyor. Atalarının bıraktığı mirasa sahip çıkıyor. İyi yemek yapmayı ,malzemeyi doğru kullanmayı, paylaşmayı oldukça sade bir şekilde deneyimle yaşama sanatına dönüştürüyor.
Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.
California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture, MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.
Herhangi bir gıda alerjiniz var ise [email protected] adresine bildirmenizi rica ederiz.
Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.
Gün: 28/05/2025
Saat: 19:00-23:30
IWSA, River Plaza 28. Kat
Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretlidir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.
Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2025
1945
2025
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ