Zaaf’ın şefi Aras Çetin ile dijital içerik üreticisi Oğuz Yenihayat’ın #GoodCarbsOnly diyerek birlikte hazırladıkları sandviçler ve IWSA yönetici&eğitmeni Ayça Budak’ın eşleşmeleri IWSA’da bir araya geliyor.
1989 yılında Ankara’da doğan Aras Çetin, Başkent Üniversitesi’nde Radyo ve Televizyon Programcılığı eğitimialdıktan sonra iş hayatına aile şirketinde başladı. Ancak, çocukluk yıllarından beri mutfağa duyduğu ilgi onubambaşka bir yola yönlendirdi. 2016 yılında Mutfak Sanatları Akademisi’nde Uzun Dönem Chef&Ownerprogramına katılarak profesyonel mutfak eğitimi aldı ve bu alandaki yetkinliklerini geliştirdi.2018 yılında kendi markası olan Zaaf’ı kurarak, gruplara özel yemekler ve catering hizmetleri sunmaya başladı.Kısa sürede edindiği deneyim ve mutfağa getirdiği modern bakış açısıyla, 2020 yılında Zaaf’ı bir şef restoranınadönüştürdü. Bugün, modern Akdeniz ve Anadolu mutfağının özgün bir birleşimini sunan Zaaf, casual fine diningkonseptiyle misafirlerine samimi ama rafine bir gastronomi deneyimi yaşatıyor. Aras Çetin, hem mutfaktayaratıcı reçeteler geliştirerek lezzetleri yorumluyor hem de restoranın işletmesini üstlenerek mutfak ekibiniyönetiyor. Aynı zamanda misafirleriyle birebir ilgilenerek, Zaaf’ı yalnızca bir restoran değil, keyifli ve kişisel birdeneyim alanı haline getirmeyi amaçlıyor.Şu ana kadar mutfağını geliştirmek ve misafirlerine en iyi deneyimi sunmak için çalışmaya devam eden Aras Çetin, yenilikçi mutfak anlayışı ve kendine özgü dokunuşlarıyla gastronomi dünyasında kendine sağlam biryer edinmeyi hedefliyor.
1984 yılında İstanbul’da doğan Oğuz Yenihayat, küçük yaşlardan itibaren hayatının merkezine basketbolu koydu. Profesyonel olarak basketbol oynadıktan sonra bu tutkusunu gazeteciliğe taşıdı ve basketbol üzerine yazılar yazmaya başladı. İstanbul Üniversitesi’nde okuduğu yıllarda hem basketbol oynadı hem de farklı mecralarda internet gazeteciliği, dergi ve gazetede
editörlük yaptı. Seyahat etmeye olan merakı sayesinde Türkiye’nin dört bir yanını gezdi. Gittiği her şehirde sadece maç izlemekle kalmayıp, o bölgenin lezzetlerini ve yemek kültürünü keşfetti. Yerel insanlarla sohbet ederek, onlardan tavsiyeler alarak nerede ne yenir sorusunun
peşine düştü. 2009 yılında bu deneyimlerini bir çatı altında toplamak için bir blog açtı. Blog yayıncılığının ardından instagram’la da içeriklerini takipçileriyle paylaştı. 2014 yılında NTV Spor’dan ayrılarak gastronomi alanına daha ağırlık vermeye başladı. Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği gezilerde sadece restoranları değil, yerel pazarları ve yöresel ürünleri de
keşfedip takipçileriyle paylaştı. Bugün Instagram ve YouTube’da geniş bir kitleye ulaşarak yemek ve seyahat içerikleri üretmeye devam ediyor.
Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.
California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture, MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.
Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.
Herhangi bir gıda alerjiniz var ise ilgili atölyeyi belirterek [email protected] bilgi vermenizi rica ederiz.
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.
Gün: 21/04/2025
Saat: 19:00-23:30
IWSA, River Plaza 28. Kat
Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretlidir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.
Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2025
1945
2025
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ