Paylaş :

WINE&DINE:ÜZÜMLER VE İNSANLAR

WINE&DINE:ÜZÜMLER VE İNSANLAR

Zeytinyağı, bal tadımcısı ve yazar Elvan Uysal Bottoni’nin kitabı  ‘Üzümler ve İnsanlar’a dair anlatımları, ’VINO LOCALE’nin şefi Ozan Kumbasar’ın kitaptan aldığı ilhamla hazırladığı eşsiz lezzetleri ve IWSA’nın yöneticisi&eğitmeni Ayça Budak’ın ev sahipliğinde kaçırılmayacak bir gece sizleri bekliyor.

ELVAN UYSAL BOTTONİ

Elvan Uysal Bottoni (3 Kasım 1974, İstanbul) Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı’ndan mezun oldu. Türkiye ’de ve İtalya’da yazılı ve görsel basın alanlarında çalıştı. 2000 yılından beri İtalya’da, Roma’da yaşıyor. Alice televizyon kanalında iki yıl boyunca Türkçe Yayın Sorumlusu olarak çalıştı. 2006-2009 yılları arasında National Geographic Channel Türkiye ve National Geographic WILD Italya kanallarının program koordinatörlüğünü yaptı. 2009’da “Mamma Mia” için işinden ayrılıp yollara düştü.

Eserleri:

·        Emma Teyze’nin Kitabı - Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı

·        Küçük Gurmeye Dünya Mutfağı

·        Mamma Mia - İtalyan Mutfağı Hakkında Çok Şey

·        Üzümler ve İnsanlar Toprak Ana, Bağban Baba

·        Yavru Gurme Rüya ile Deniz Büyülü Bostanda

·        Yavru Gurmeye Masallar

OZAN KUMBASAR

Ozan Kumbasar, çocukluğundan beri kalbinde taşıdığı mutfak aşkını Urla Vino Locale ile hayata geçirdi. Tükenmeyen merakıyla yeni lezzetler yaratmaktan keyif alan şef mevsimsellik prensibini göz önünde bulundurarak, Urla’nın ve bölgenin ürünleriyle her ay yeni bir menü hazırlıyor. Yerel üreticilerin potansiyelinin yükseltilmesi ve sürdürülebilir bir gastronomi yaklaşımı benimsenmesi için bölgedeki çiftçiler ve üreticilerle uzun soluklu iş birlikleri yapıyor.

Şefin sürdürülebilirlik manifestosu, dünya kaynaklarının sorumlu kullanımına katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu nedenle, reçetelerinde kullandığı her malzemenin tüm bölümlerini özenle değerlendirerek mutfakta sıfır atık hedefliyor. Aynı zamanda mutfak deneyimlerini geleceğin şef adaylarıyla paylaşmak üzere İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak yarı zamanlı çalışıyor.

AYÇA BUDAK

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da  ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi  birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda  hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.

California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture,  MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den  Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve  Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.

International Wine& Spirits Academy

Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.

ÖNEMLİ NOTLAR

Herhangi bir gıda alerjiniz var ise [email protected] adresine bildirmenizi rica ederiz.

Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.

Program Tarihleri
1. Gün Tarihi

Gün: 18/11/2025
Saat: 19:00-23:30

Program Yeri

IWSA, River Plaza 28. Kat

Program Adresi

Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretlidir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.

Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.