Uzo deyince aklımıza, Yunanlı’ların geleneksel içkisi geliyor. O da rakı gibi anason bazlı bir yüksek alkollü içki. Tarımsal kökenli etil alkolün, yani tahıldan elde edilen alkolün çokça kullanılması ile yapılır uzo. Ama bunun dışında rakı da olduğu gibi, üzüm alkolü yani sumayla da uzo hazırlamak mümkündür. Bu yüksek alkol anason, yıldız anason, rezene ve sakızla birlikte damıtılabilir. Bu damıtma işleminden sonra, üzerine şeker eklenir ve gene 40 derece alkolle şişelenir. Tabii ki uzo Yunanistan'da, Yunan adalarında ve Kıbrıs Rum kesiminde üretilebilir. Ama doğduğu yer midilli adasıdır. Hala Yunanlıların en ünlü uzoları Midilli adasında üretilmektedir. İçiminde ise rakı gibi üstüne su ekleyerek içilebilir. Ayrıca bol buzla da tüketmek mümkündür.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ