Paylaş :

Rakı Roka

Rakı Roka

Rakı Roka Malzemeler

  1. 50 ml rakı
  1. 30 ml taze limon suyu
  1. 20 ml şeker şurubu
  1. 5–6 yaprak taze fesleğen 

Roka Roka Hazırlanışı

Fesleğen yapraklarını çalkalama kabında hafifçe ezin. Üzerine rakıyı ekleyip kısa bir süre bekleterek fesleğenin aromasıyla infüze olmasını sağlayın. Ardından limon suyu ve şeker şurubunu ilave edin. Karışımı önce buz eklemeden iyice çalkalayın. Daha sonra birkaç parça buz ekleyip kısa fakat kuvvetli bir şekilde tekrar çalkalayın. Karışımı, çift süzme yöntemiyle önceden soğutulmuş bir viski bardağında buz üzerine süzün. Bir fesleğen yaprağı ile süsleyerek Rakı Roka karışımınızı servis edin.

by Fatih Akerdem