Levon Bağış

Yazar, Yeme & İçme Uzmanı

Yazar, Yeme & İçme Uzmanı

1980’de İstanbul’da doğdu. Kamu Yönetimi eğitimi alırken şaraba merak duymaya başladı. Bu ilgisi zamanla profesyonel hayatı haline geldi. Türkiye’nin ilk zincir şarap butiğinin kuruluşunu gerçekleştirdi. 2003-2009 yılları arasında bağlarda ve kavda çalıştı. Dört yıl süreyle yerel bir şarap üreticisinin pazarlama koordinatörlüğü görevini yürüttü. 2006 yılında Şarap Profesyonellerine yönelik kapsamlı eğitim programı Kavekol’u hazırladı ve bu bu çalışma bünyesinde Şarabın ABC’si isimli bir şarap eğitim kitabı yazdı. Türkiye mutfağının kimliklendirilmesi için önemli çalışmalardan olan ‘’Yeni Yerel Sohbetler ’in kurucu ekibinde yer aldı. Salt bünyesinde yer alan ‘’Gastronomika’ projesinin danışmanlığını üstlendi. 2009-2010’da Okan Üniversitesi Gastronomi bölümünde misafir öğretim görevlisi olarak ‘İçki ve İçki Kültürü’ dersini verdi. 2013-2014’te Wines Of Turkey görevlendirmesiyle uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi temsil etti. 2013’ten bu yana Türkiye Somelye Yaraşması’nın, 2017’den bu yana da Londra merkezli International Wine Challenge yarışmasının jüriliğini sürdürüyor. Kurucusu olduğu danışmanlık şirketi ile şarap üreticilerine ve şarap servisi yapan mekanlara danışmanlık hizmeti veriyor. 2019’dan beri ortaklarıyla birlikte, sadece yerel üzümlerden üretilmiş şarapların servis edildiği bir şarap bistrosu olan Foxy’i işletiyor. Kaybolmaya yüz tutmuş Anadolu üzümlerden şarap üreterek bu üzümlerin yaşatılmasını hedefleyen ‘’Yaban Kolektif’’ markasının ortağıdır. Ayrıca son yüzyılda önemli ölçüde azalan Anadolu’nun miras bağlarının korunması için faaliyet gösteren ‘’Heritage Vines of Türkiye’’ oluşumunun kurucularındandır.

Karaf, Feed ve Ot dergilerinde yazıları yer aldı.

2010 yılında eşi Nadin Tavliyan ile evlendi; 2017 yılında daha sonra adını verdiği bir şarap üreteceği oğulları Ararat doğdu. 2013-2020 yılları arasında Agos Gazetesinde ‘’Obur’’ adını verdiği köşesinde yazdığı yemek kültürü yazıları Obur Yazılar başlığığla Aras Yayıncılık tarafından kitaplaştırıldı.

Yazılar

Yazarın Diğer İçerikleri

Programlar

Anadolu Üzümleri

Anadolu Üzümleri

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo