Gerek tatlı baharatları, gerekse pirincinden dolayı midye dolma, üzerine sıkılan limonla da eşleşebilecek şekilde yüksek asitli ve tatlı aromatik yapıdaki beyaz ve rozelerle eşleştirilebilir.
Üzümler; Chardonnay, Sauvignon Blanc, Emir, Sidalan
Kelle söğüş kuzu kellesinin etlerinden yapılan bir sakatat karışımıdır. Sakatatlardaki yağı dengelemek için asiditesi yüksek ama hafif gövdeli kırmızı şaraplar eşleştirilebilir. Roze şaraplar baharatları dengelemek üzere düşünülebilir.
Üzümler; Kalecik Karası, Pinot Noir, roze şaraplar
Kızartılmış içli köftenin etini ve yağını dengelemek üzere orta-yüksek asiditeli kırmızı şaraplar veya roze şaraplar ile eşleştirilebilir.
Üzümler; Oküzgözü, Kösetevek, Boğazkere, Papaskarası, roze şaraplar
Balık etinin yanında gelen çiğ soğanın tatlılığı ile tatlımsı notları olan aromatik beyazlara eşleştirilebilir.
Üzümler; Sauvignon Blanc, Emir, Sidalan
Yağda kızartılan şerbetli halka tatlısı, tatlılığını dengelemek üzere tatlı şaraplar ile eşleştirilebilir.
Üzümler; Misket, Riesling (Kabinett, Auslese), Sauternes
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ