
Alçak tavanlı, taş duvarlı geleneksel viski depolarında (dunnage warehouses) bulunan, viskinin olgunlaşma koşullarını dengeleyen sıkıştırılmış toprak zemin tipidir.
Soğutma işlemi için kullanılan spiral şekilli bakır borudur; karakterli viski profili oluşturur. İskoçya’nın geleneksel viski üretim tekniklerinden biri olarak, mirasın karakteristik derinliğini ve özgünlüğünü korur.
Damıtım sürecinde ilk (foreshots) ve son (feints) çıkan, üretim kalitesi için uygun olmayan ve ayrılarak yeniden damıtılan kısımlardır. Üretimde her zaman tüm distile içeceklerdeki gibi ‘orta ürün middlecut/(heart)’ kullanılır.
Uzun yıllar fıçıda bekleyen viskilerde gelişen, fındık, kuru meyve ve bazen hafif deri-tonlarında kendini gösteren olgun ve kompleks aroma karakteri.

18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2025
1945
2025
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ