Paylaş :

Anason ve 4 Peynir

Anason ve 4 Peynir

1. Beyaz Peynir

​Salamurada beklemiş beyaz peynir damakta tuzludur. Anasondan gelen tatlılık beyaz peynirdeki tuzu dengeler. En klasik eşlikçi olmasının sebebi işte bu dengedir. Yüksek anasonlu rakılarla tuzlu beyaz peynirler eşleştirilebilir.​

Anason ve 4 Peynir

2. İsli Çerkes

İsli füme tatlar (çok baskın olmamak kaydıyla) yüksek anasonlu rakılarla eşleştirilebilir.

Anason ve 4 Peynir

3. Taze Keçi Peyniri

Rakıda asidite yoktur. Ama taze keçi peyniri gibi asiditeye sahip peynirlerle yüksek anasonlu brakılar eşleştirilebilir. Anasondan gelen tatlılık yiyeceklerdeki asiditenin dengelenmesini sağlar.

Anason ve 4 Peynir

4. Bergama Tulumu

Çilingir sofrasındaki umami lezzetlerden bergama tulumu düşük alkollü (1'e 2 sulandırılmış) rakılarla eşleştirilebilir.