Paylaş :

Rakı ve Peynirler

Rakı ve Peynirler

1. Beyaz Peynir

​Salamurada beklemiş beyaz peynir damakta tuzludur. Anasondan gelen tatlılık beyaz peynirdeki tuzu dengeler. En klasik eşlikçi olmasının sebebi işte bu dengedir. Yüksek anasonlu rakılarla tuzlu beyaz peynirler eşleştirilebilir.​

Rakı ve Peynirler

2. İsli Çerkes

İsli füme tatlar (çok baskın olmamak kaydıyla) yüksek anasonlu rakılarla eşleştirilebilir.

Rakı ve Peynirler

3. Taze Keçi Peyniri

Rakıda asidite yoktur. Ama taze keçi peyniri gibi asiditeye sahip peynirlerle yüksek anasonlu brakılar eşleştirilebilir. Anasondan gelen tatlılık yiyeceklerdeki asiditenin dengelenmesini sağlar.

Rakı ve Peynirler

4. Bergama Tulumu

Çilingir sofrasındaki umami lezzetlerden bergama tulumu düşük alkollü (1'e 2 sulandırılmış) rakılarla eşleştirilebilir.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo